Kaczka z sosem kwaśnym: Anatra con Salsa
Kaczka z sosem kwaśnym: Anatra con salsa wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1782 kalorie, 68g białka, oraz 161 g tłuszczu na porcję. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pancetta, kaczka, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Goan Kaczka Vindaloo w gorącym i kwaśnym sosie Cayenne, Kaczka wolno pieczona z sosem wiśniowym, oraz Pikantne Tacos z krewetkami z awokado Salsa & kwaśna śmietana sos kolendrowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Doprawić kaczkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku lub zapiekance, na dużym ogniu, przesmaż kaczkę ze wszystkich stron, aż zbrązowieje.
Usuń kawałki kaczki. Obniżyć ogień i dodać pancetta, masło, liście szałwii i rozmaryn i gotować na średnim ogniu.
Dodaj soppressata i czosnek na patelni, i gotować, aż zioła i czosnek są pachnące.
Dodać ocet i brązowy bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia i dodać kawałki kaczki z powrotem na patelnię. Sok połówki cytryny na kaczkę i umieścić skórki w garnku.
Włożyć holenderski piekarnik do piekarnika i gotować przez 1 godzinę.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.