Kaczka z masłem Miso-migdałowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kaczka z masłem Miso-migdałowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sól koszerną, piersi z kaczki Mulard, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chipsy z jarmużu z masłem migdałowym i Miso, SOS Migdałowy Miso, oraz Groszek, marchew i Tempeh z sosem Miso-migdałowym.
Instrukcje
W misce wymieszać czosnek i 1 łyżkę każdego miso i oleju. Umieścić kaczkę w szklanym naczyniu do pieczenia i przetrzeć mieszaniną miso; przechowywać w lodówce przez noc.
W blenderze przerabiamy 1 szklankę migdałów, wodę, miód, Sambal oelek, 2 łyżki oleju i pozostałe 2 łyżki miso, aż będą gładkie. Do małej miski wcisnąć masło miso przez sitko.
Marynatę opłukać z kaczki; osuszyć. Lekko przyprawić skórę solą.
Rozgrzać dużą, żaroodporną patelnię.
Dodać kaczkę, skórkę w dół, i gotować na dużym ogniu, aż trochę tłuszczu jest renderowane, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra będzie złoty, o 7 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez około 10 minut, aż kaczka będzie lekko jędrna w dotyku, a mięso będzie średnie.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 10 minut.
Grubo posiekać pozostałe 2 łyżki migdałów. Łyżkę masła miso-migdałowego na talerze. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek i ułożyć plastry na maśle migdałowym.
Udekorować posiekanymi migdałami i podawać.