Kaczka z masłem Miso-migdałowym

Kaczka z masłem Miso-migdałowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kaczka z masłem Miso-migdałowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sól koszerną, piersi z kaczki Mulard, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chipsy z jarmużu z masłem migdałowym i Miso, SOS Migdałowy Miso, oraz Groszek, marchew i Tempeh z sosem Miso-migdałowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać czosnek i 1 łyżkę każdego miso i oleju. Umieścić kaczkę w szklanym naczyniu do pieczenia i przetrzeć mieszaniną miso; przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cała KaczkaCała Kaczka
MisoMiso
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
W blenderze przerabiamy 1 szklankę migdałów, wodę, miód, Sambal oelek, 2 łyżki oleju i pozostałe 2 łyżki miso, aż będą gładkie. Do małej miski wcisnąć masło miso przez sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
MisoMiso
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
4
Marynatę opłukać z kaczki; osuszyć. Lekko przyprawić skórę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
5
Rozgrzać dużą, żaroodporną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
6
Dodać kaczkę, skórkę w dół, i gotować na dużym ogniu, aż trochę tłuszczu jest renderowane, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra będzie złoty, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez około 10 minut, aż kaczka będzie lekko jędrna w dotyku, a mięso będzie średnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
8
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Grubo posiekać pozostałe 2 łyżki migdałów. Łyżkę masła miso-migdałowego na talerze. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek i ułożyć plastry na maśle migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
MisoMiso
10
Udekorować posiekanymi migdałami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn