Kaczka Nigela Slatera z figami i Barolo

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kaczki Nigela Slatera z figami i Barolo. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kieliszek wina, figi, kilka gałązek tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nigel Slater ' s Coq au Riesling, Krewetki Nigela Slatera z azjatycką zielenią, oraz Gorący, słodki Chutney śliwkowy Nigela Slatera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°f). Udka kaczki przyprawiamy solą i czarnym pieprzem, wkładamy gałązki tymianku, następnie pieczemy w piekarniku, aż się złocą i będą chrupiące—około dwudziestu pięciu do trzydziestu minut.
Trzymając kaczkę w miejscu łopatką, wylej tłuszcz i rezerwy na kolejny dzień. Będzie wspaniały do ziemniaków.
Figi przeciąć na pół i włożyć, przyciąć bok wokół kaczki.
Wlać czerwone Wino i umieścić na średnim ogniu, aż wino odparuje o połowę, a figi zmiękną, skrobając wszelkie chrupiące kawałki z patelni do wina.