Kaczka na dwa sposoby z naleśnikami z ciecierzycy i kompot z kopru włoskiego

Kaczka na dwa sposoby z naleśnikami z ciecierzycy i kompot z kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj kaczce dwa sposoby z naleśnikami z ciecierzycy i kompot z kopru włoskiego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 96g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 899 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sok pomarańczowy, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki niskowęglowodanowe (na dwa sposoby!), Wieprzowina na trzy sposoby: kotlety wieprzowe solone, Kiełbasa z kopru włoskiego i chrzanu szwajcarskiego z boczkiem i koprem włoskim na ciastach Polenta, oraz Naleśniki gryczane z kompot jabłkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać dużą, głęboką patelnię żaroodporną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać nogi kaczki, skórka w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
4
Udka kaczki przełożyć na talerz i wlać do żaroodpornej miski wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podgrzej patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać grubo posiekany koper włoski i cebula i marchew i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie, 5 protokół. Wymieszać z tymiankiem, rozmarynem i białym winem i gotować, aż prawie odparuje, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Powrót nogi kaczki na patelni, skóra do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać sok pomarańczowy, połowę skórki pomarańczowej i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię szczelnie, przenieść do piekarnika i piec przez około 1 1/2 godziny, lub do momentu, gdy kaczka jest bardzo delikatna, a płyn zmniejszył się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przenieść nogi kaczki na powierzchnię roboczą i lekko ostudzić. Podnieść temperaturę piekarnika do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Przecedzić sos przez drobne sito do małego rondla, naciskając na ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz z sosu. Wyrzucić skórę kaczki i grubo rozdrobnić mięso. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodać pokrojoną cebulę, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmięknie, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
13
Dodać pokrojony koper włoski, wodę i pozostałą startą skórkę pomarańczową i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
14
Dodać Pernod i gotować odkryte, aż cała ciecz odparuje. Wymieszać w liściach kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
PernodPernod
15
Lekko posmaruj blachę do pieczenia z częścią zarezerwowanego tłuszczu z kaczki. Ułóż 8 naleśników z ciecierzycy na powierzchni roboczej. Łyżkę duszonego mięsa z nogi kaczki na naleśniki i złóż je na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Noga KaczkiNoga Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
16
Naleśniki z kaczką przełożyć na blachę do pieczenia, lekko posmarować tłuszczem z kaczki i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
17
W młynku do przypraw pracuj z koprem, kolendrą i kminkiem aż do grubo zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
18
Przenieść do małej miseczki i dodać miód i cayenne. Ustaw dużą patelnię żaroodporną na umiarkowanym ogniu. Przyprawić piersi kaczki solą i pieprzem i dodać je do patelni, od strony skóry w dół. Gotować, odstawiając wytopiony tłuszcz w miarę gromadzenia się, aż skóra będzie głęboko złocista i chrupiąca, około 10 minut. Piersi kaczki obrócić i obficie posmarować miodem. Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 4 minuty, lub do średnio rzadkie i skóra jest lakierowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Przełożyć na deskę do krojenia i pozostawić na 5 minut, a następnie cienko pokroić piersi. Wymieszać 1 łyżkę karmelizowanych soków z patelni do zastrzeżonego sosu i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
20
W piekarniku rozgrzać naleśniki z kaczki i podgrzać kompot z kopru włoskiego. Ustaw 2 naleśniki z kaczki na każdym z 4 dużych talerzy i top plasterkiem piersi z kaczki. Łyżka kopru włoskiego kompot obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
KompotKompot
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
21
Polać sosem piersi kaczki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
#13 najlepszych 100 win entuzjastów wina 2014Szata bladożółta z zielonymi refleksami.Aromat: dominacja Sauvignon Blanc ujawnia intensywne smaki białych kwiatów, cytrusów ibiałe owoce. Podczas gdy w ustach Semillon przynosi okrągłość, objętość i bogactwo zprzyjemne nuty owoców cytrusowych. Dobra żywotność prowadzi do wielkiego finału.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn