Kaczka i okra gumbo

Kaczka i okra gumbo
Kaczka i okra gumbo może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1083 kalorie. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jeśli masz całkowity czas: godziny, liść laurowy, pasta pomidorowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gumbo z kurczaka i Okra, Krewetki i Okra Gumbo, oraz Okra Shrimp Gumbo.

Składniki

907Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouille w plastrach 1/4 calakiełbasa andouille w plastrach 1/4 cala1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej4. Na średniej patelni, roztopić masło i powoli ubijać w mące. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina uzyska ciemny karmelowy kolor, około 10 do 15 minut, na ciemną zasmażkę4. Na średniej patelni, roztopić masło i powoli ubijać w mące. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina uzyska ciemny karmelowy kolor, około 10 do 15 minut, na ciemną zasmażkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) masło(2 Laski) masło16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzyprawa CajunPrzyprawa Cajun11/2 do 1 ananasa (w zależności od wielkości), obranego i pokrojonego na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracji1/2 do 1 ananasa (w zależności od wielkości), obranego i pokrojonego na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracji1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszona szałwiasuszona szałwia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony tymianeksuszony tymianek4Średnia żółta cebula, posiekana2. Umieść kości kaczki w dużym garnku i dodaj 1 galon wody. Dodaj marchewkę, cebulę i liść laurowy. Dusić 30 minut. Usunąć z ciepła i odkształcenia, odrzucając ciała stałe2. Umieść kości kaczki w dużym garnku i dodaj 1 galon wody. Dodaj marchewkę, cebulę i liść laurowy. Dusić 30 minut. Usunąć z ciepła i odkształcenia, odrzucając ciała stałe907Orzechy dowolne (posiekane)nogi kaczkinogi kaczki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany czosnekposiekany czosnek293Każda porcja: kalorie; 17 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 19 gramów tłuszczu; 9 gramów tłuszczów nasyconych; 92 mg. cholesterolu; 1004 mg. sódKażda porcja: kalorie; 17 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 19 gramów tłuszczu; 9 gramów tłuszczów nasyconych; 92 mg. cholesterolu; 1004 mg. sód1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)plik gumboplik gumbo16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRed Rooster hot sauceRed Rooster hot sauce3Zwróć zapas do oczyszczonego pojemnika. Nadal gotować na małym ogniuZwróć zapas do oczyszczonego pojemnika. Nadal gotować na małym ogniu7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiokra w plastrach (plastry 1/2 cala; około 1 funta)okra w plastrach (plastry 1/2 cala; około 1 funta)1larges20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych7Smak i dostosować przyprawy, sól i pieprz. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zupy. Podawać na ryżu z sosem Red Rooster hotSmak i dostosować przyprawy, sól i pieprz. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zupy. Podawać na ryżu z sosem Red Rooster hot1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę2(zima)Bayou MagicBayou Magic2Łączny czas: godzin, 55 minutŁączny czas: godzin, 55 minut
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia28
Magazyn