Kaczka Confit z pikantnymi marynowanymi rodzynkami
Kaczka Confit z pikantnymi marynowanymi rodzynkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 7G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, cukier, brązowe nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kaczka Confit, Confit Z Kaczki, oraz Co To Jest Duck Confit.
Instrukcje
Używając czubka noża lub ostrych palców widelca do rzeźbienia, nakłuj skórę nogi kaczki na całym ciele. Natrzeć czosnkiem (plastry powinny przykleić się do skóry)i doprawić 1 łyżeczką mielonego pieprzu i 2 łyżkami soli.
Rozgrzej piekarnik do 121°. Ułóż stronę skóry kaczki w dół na patelni lub dużym piekarniku holenderskim i dodaj 8 gałązek tymianku, 4 chiles (lub 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki) i 1/2 szklanki wody. Przykryj patelnię folią lub pokrywką i gotuj do wytworzenia tłuszczu (nie zdziw się: będzie dużo), około 2 godzin. Obróć skórę kaczki do góry i zagnieźdź ją w wytopiony tłuszcz. Przykryć patelnię i nadal gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie i kości łatwo poruszać po wyciągnięciu, 2-2 1/2 godziny dłużej.
W międzyczasie przynieś ocet, cukier, nasiona gorczycy, gałązkę rozmarynu, pozostałą gałązkę tymianku, 2 chiles (lub 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki), 1 łyżeczkę soli i 1 szklankę wody do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół.
Wymieszaj rodzynki, usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 1 godzinę.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Usuń kaczkę z tłuszczu i umieść, skórą do góry, na obramowanej blasze do pieczenia; rezerwy tłuszczu do innego użytku (będzie przechowywać 3 tygodnie w lodówce lub 3 miesiące w zamrażarce; podgrzać i przecedzić przed użyciem). Przyprawić kaczkę popękanym pieprzem i piecz, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, 30-35 minut.
Kaczkę podawać z marynowanymi rodzynkami.
Czy z wyprzedzeniem: rodzynki można marynować 1 tydzień wcześniej. Przykryć i schłodzić; doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Kaczka może być gotowana 1 tydzień wcześniej. Kaczkę zapakować w tłuszcz w szczelnym pojemniku i schłodzić.