Kaczka Confit z pikantnymi marynowanymi rodzynkami

Kaczka Confit z pikantnymi marynowanymi rodzynkami
Kaczka Confit z pikantnymi marynowanymi rodzynkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 7G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, cukier, brązowe nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kaczka Confit, Confit Z Kaczki, oraz Co To Jest Duck Confit.

Instrukcje

1
Używając czubka noża lub ostrych palców widelca do rzeźbienia, nakłuj skórę nogi kaczki na całym ciele. Natrzeć czosnkiem (plastry powinny przykleić się do skóry)i doprawić 1 łyżeczką mielonego pieprzu i 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Noga KaczkiNoga Kaczki
CzosnekCzosnek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
NóżNóż
2
Rozgrzej piekarnik do 121°. Ułóż stronę skóry kaczki w dół na patelni lub dużym piekarniku holenderskim i dodaj 8 gałązek tymianku, 4 chiles (lub 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki) i 1/2 szklanki wody. Przykryj patelnię folią lub pokrywką i gotuj do wytworzenia tłuszczu (nie zdziw się: będzie dużo), około 2 godzin. Obróć skórę kaczki do góry i zagnieźdź ją w wytopiony tłuszcz. Przykryć patelnię i nadal gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie i kości łatwo poruszać po wyciągnięciu, 2-2 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
świeży Tymianekświeży Tymianek
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie przynieś ocet, cukier, nasiona gorczycy, gałązkę rozmarynu, pozostałą gałązkę tymianku, 2 chiles (lub 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki), 1 łyżeczkę soli i 1 szklankę wody do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wymieszaj rodzynki, usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
5
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Usuń kaczkę z tłuszczu i umieść, skórą do góry, na obramowanej blasze do pieczenia; rezerwy tłuszczu do innego użytku (będzie przechowywać 3 tygodnie w lodówce lub 3 miesiące w zamrażarce; podgrzać i przecedzić przed użyciem). Przyprawić kaczkę popękanym pieprzem i piecz, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, 30-35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Kaczkę podawać z marynowanymi rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Czy z wyprzedzeniem: rodzynki można marynować 1 tydzień wcześniej. Przykryć i schłodzić; doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Kaczka może być gotowana 1 tydzień wcześniej. Kaczkę zapakować w tłuszcz w szczelnym pojemniku i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn