Kabab Barg
Kabab Barg może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Mieszanka szafranu, pomidorów, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to veg shammi kabab, jak zrobić veg shammi kabab, hara bhara kabab, jak zrobić hara bhara kabab, oraz Chimichurri Seekh Kabab.
Instrukcje
Połącz oliwę z oliwek, sok z limonki, cebulę, czosnek, szafran, sól i pieprz w dużej, zip górnej torbie do przechowywania żywności.
Umieścić kawałki jagnięciny w worku; uszczelnić i wstrząsnąć, aby połączyć. Marynować jagnięcinę w lodówce, na noc lub do 24 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Marynowana jagnięcina na długich, cienkich metalowych szaszłykach. Całe pomidory nawlecz na inny szaszłyk.
Jagnięcinę i pomidory posmarować marynatą; wyrzucić pozostałą marynatę.
Grill kebaby, aż jagnięcina jest gotowane według własnych upodobań i pomidory są gorące i grill oznaczone, około 5 minut z każdej strony.
Posypać sumakiem, w razie potrzeby, przed podaniem.