Jęczmień, kalafior i zioła z Burratą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz crème fraîche, ocet winny, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kalafior Carbonara z Burratą, Gulasz z ziołami i jęczmieniem, oraz Kremowe kalafiorowe pesto z Burratą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. ugotuj jęczmień w dużej ilości wrzącej osolonej wody do miękkości, 15-20 minut dla perły, 35-40 dla łuskanego orhull-less.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Odcedzić i rozłożyć na arkuszu rimmedbaking; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
3
Tymczasem bułkę tartą wymieszać z 1 łyżką oleju na innej blasze do pieczenia; doprawić solą.
Mleko zagotować na wolnym ogniu na średnim ogniu; przyprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sól
6
Dodać kalafior i gotować untiljust zmięknie, o 3 protokół; dobrze odcedzić.Mleko należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Mleko
7
W misce wrzucić kalafior, jęczmień, bułkę tartą,szalotkę, serca selera, liście selera,pietruszkę, łodygi pietruszki, skórkę z cytryny, lemonjuice i ocet; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Liście Selera
Bułka Tarta
Kalafior
Skórka Cytrynowa
Pietruszka-nać
Szalotka
Ocet
Jęczmień
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Wymieszać burratę z crème fraîche w misce amedium; doprawić solą. Podziel mieszankę burrata między talerze, skropić oliwą, a top z sałatką jęczmienną; doprawić przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Burrata
Jęczmień
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
DO przodu: jęczmień można ugotować 1 dzień; przykryć i schłodzić. Bułkę tartą można piec 1 dzień wcześniej; przechowywać w temperaturze pokojowej.