John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem

John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni cytrusowa ryba Johna, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem mogą być super pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 62g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,92 USD za porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka groszku, wywaru z kurczaka, szalotki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 86%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem, Orecchiette z kapustą włoską, groszkiem i kremem cytrynowym, oraz Orecchiette z kapustą włoską, groszkiem i kremem cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu za pomocą 1 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrotu patelni i 1 łyżki masła. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj kapustę i gotuj przez 2 do 3 minut, aby trochę zwiędła. Dopraw solą i pieprzem i dodaj 1/2 szklanki bulionu drobiowego na patelnię. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Odetnij końce cytrusów, grejpfruta lub pomarańczy. Ustaw cytrusy pionowo i odetnij skórkę w paski małym ostrym nożem tnącym od góry do dołu, obracając cytrusy podczas pracy. Po oczyszczeniu ze skór odetnij części owocu od błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Dopraw rybę solą i pieprzem oraz skórką grejpfrutową lub pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu za pomocą 1 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni. Gdy zmarszczki oleju, dodaj ryby. Gotuj ryby 3 do 4 minut z każdej strony, najpierw skórą do dołu. Skóra powinna być chrupiąca, a miąższ nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wyjmij rybę na półmisek i przykryj folią, aby się ogrzać. Umieść patelnię na kuchence i dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni i szalotki. Gotuj szalotki 2 minuty, a następnie dodaj cytrusy na patelnię i podgrzej przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj białe wino i zmniejsz 1 minutę, a następnie dodaj łyżkę masła. Wyłącz ogrzewanie. Potrząśnij patelnią, aby połączyć masło z cytrusami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Gdy sos działa, zagotuj 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1 łyżkę masła i mżawkę oliwy z oliwek w średnim garnku z ciasno dopasowaną pokrywką. Gdy bulion się zagotuje, dodaj kuskus, groszek i szczypiorek do garnka. Wyłącz ogień, zamieszaj i ustaw pokrywkę na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Odstaw na 5 minut, a następnie Odkryj i puch widelcem.
9
Przełóż do naczynia do serwowania.
10
Umieść kapustę w naczyniu do serwowania. Odkryj ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Rybę polać cytrusami i sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Brooks Willamette Valley Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn