Jogurtowo-przyprawowe grillowane szaszłyki z kurczaka

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szaszłyków z grilla z jogurtem i przyprawami. Ten przepis służy 6. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 259 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, czosnek w proszku, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane szaszłyki owocowe ze słodkim sosem jogurtowym, Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem musztardowo-koperkowym i sosem jogurtowym z czarnych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do zanurzania sos, wymieszać musztardę miodu i śmietany w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne. Sos ten można przygotować do 2 dni wcześniej.
W małej misce, ubić razem wszystkie składniki marynaty; odstawić.
Każdą pierś kurczaka pokroić wzdłuż na 4 długie, cienkie paski. Powinieneś skończyć z 12 paskami.
Umieść paski w plastikowej torbie o wielkości galonów.
Wlać mieszaninę marynaty na kurczaka i zamknąć worek. Następnie odwróć torebkę kilka razy, aby upewnić się, że wszystkie kawałki są pokryte marynatą i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Gdy jest gotowy do gotowania, przenieść kurczaka na durszlak, aby odsączyć nadmiar marynaty. Czystymi rękami, szaszłyk każdy kawałek kurczaka, nawlekając go na koniec szaszłyku. Kontynuuj, aż wszystkie kawałki kurczaka będą szaszłykowane.
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu. Gotować przez około 2 1/2 minuty z każdej strony, testując kurczaka na doneness przed podaniem (mięso powinno być nieprzezroczyste).
Przełożyć szaszłyki na czysty talerz.
W razie potrzeby wyjąć kurczaka ze szaszłyków.
Podawać kurczaka na gorąco z sosem zanurzeniowym obok.