Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby
Kebaby jagnięce marynowane jogurtem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 25g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, cebulę, jagnięcinę bez kości i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać beztłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Bardzo Jagodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby, Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby Z Masłem Cytrynowym, oraz Marynowane jagnięce kebaby z sosem jogurtowym.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Jagnięcinę pokroić na 1-calowe kawałki; odstawić na bok.
Połącz jogurt i 7 kolejnych składników (jogurt przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać jagnięcinę, cukinia, pomidory, i kliny cebuli; uszczelnić, i marynować w lodówce 8 godzin, obracając worek od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę i warzywa z worka, zastrzegając marynatę.
Wątek jagnięcina na 2 (10-calowe) szaszłyki. Włożyć cukinię, pomidory i cebulę na 2 (10-calowe) szaszłyki. Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść kebaby na stojaku do grilla lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 7 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia, fastrygując od czasu do czasu zarezerwowaną marynatą.
Kebaby podawać z kuskusem.