Jogurt Panna Cotta ze świeżymi śliwkami
Przepis jogurt Panna Cotta ze świeżymi śliwkami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 340 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka oleju canolan, woda, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Panna Cotta Z Truskawkami I Śliwkami, Jogurt Panna Cotta, oraz Jogurt Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko pokryć wnętrze 9-calowej patelni z 1 1/2-calowych boków olejem canola.
Połączyć 2 łyżki wodyi sok z cytryny w małej misce.
Posypać żelatyną; wymieszać, aby zmiksować.
Odstawić aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Whiskyogurt i 3/4 szklanki śmietany w dużej misce.
Połącz 1 szklankę śmietany i cukru w smallsaucepan; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj mieszaninę żelatyny do gorącej śmietanki; ubijaj, aż żelatyna się rozpuści.
Dodana mieszanka żelatyny do mieszanki jogurtowej; trzepaczka do wymieszania.
Wlać mieszaninę do patelni tortowej.Chill uncovered until cold, then cover and keep schłodzone until panna cotta jest ustawiony, co najmniej 8 godzin lub na noc. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Połączyć śliwki, cukier, lemonjuice i skórki cytryny w średniej misce; tossto płaszcz.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do utworzenia się kawałków, rzucając od czasu do czasu, około 30 do 45 minut. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin do przodu. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Za pomocą małego noża, wyciąć wokół pannacotta poluzować krawędzie. Napełnij dużą miskę 1 cal gorącej wody. Zanurz dno patelni w gorącej wodzie, aby pomóc poluzować.
Umieść talerz deserowy na dole na patelni; Odwróć talerz panna cottaonto. Ostrożnie zdejmij patelnię i pozwólpanna cotta osiąść na talerzu.
Przetnij pannę cottę na kliny. Podziel się płytami.
Podawać z mieszanką śliwkową.