Jogurt-mięta marynowana Grillowana udziec jagnięcy
Jogurt-mięta marynowana Grillowana udziec jagnięcy wymaga z grubsza 9 godzin i 50 minut od początku do końca. To Śniadanie ma 266 kalorii, 42g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką jogurt, czosnek, udko jagnięce bez kości i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Z łyżką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Grillowany jogurt-marynowana udziec jagnięcy, Grillowany jogurt-marynowana udziec jagnięcy, oraz Grillowana marynowana udziec jagnięcy ze szparagami i miętą Chimichurri.
Instrukcje
Za pomocą noża do obierania zrób kilka małych szczelin na całej powierzchni jagnięciny i nadziewaj szczeliny pokrojonym czosnkiem.
Dodaj jogurt, miętę, kminek i sos z ostrej papryki do miski roboczej robota kuchennego i przetwarzaj na gładką masę.
Ułóż jagnięcinę na dużej blasze do pieczenia i przetrzyj całą nogę mieszanką jogurtową. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc.
Rozgrzej grill do wysokiej.
Wyjmij jagnięcinę z marynaty i dobrze dopraw solą i pieprzem.
Połóż jagnięcinę skórą do dołu na grillu. Grilluj, aż skóra stanie się złotobrązowa, a następnie odwróć jagnięcinę i zmniejsz ogień grilla do średniego, aby grill utrzymywał stałą temperaturę 350 stopni F. Kontynuuj grillowanie, aż termometr włożony głęboko w mięso osiągnie temperaturę 145 Stopni F dla średnio rzadkiego wysmażenia, około 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Wyjmij jagnięcinę z grilla, przykryj folią i odstaw na 10 minut. Pokrój mięso na stronniczość na plastry o grubości 1/4 cala.