Jim Lahey 's Bird' s Nest Pie
Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, ser saint Nectaire, ciasto na pizzę bez zagniatania i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ptasie Gniazdo, Jajko na Ptasim gnieździe!!, oraz Przysmaki ptasie gniazdo.
Instrukcje
Umieść kamień pizzy w piecu gazowym na stojaku około 8 cali od brojlerów. Rozgrzej piekarnik na piec w temperaturze 260° przez 30 minut. Przełącz na broil na 10 minut.
Wytnij około 2 cale podstawy każdej szparagowej włóczni. Obieraczką do warzyw ogol całe szparagi od dołu do góry, odwracając uchwyt i obracając, aby ogolić jak najwięcej. Nie spiesz się; bądź świadomy największej precyzji. Powinieneś mieć około 90 gramów (3 uncje) bardzo cienkich wstążek.
Z ciasta na skórce, posypać parmigiano równomiernie na powierzchni i rozprowadzić kawałki Saint Nectaire na wierzchu. Na ser ułożyć wiórki szparagowe.
Szybkie, Szarpanie ruchy, przesuń ciasto na kamień. Dusić przez 2½ minut pod gazem (nieco dłużej z piekarnikiem elektrycznym). Ser powinien być bulgotliwy, skorupa tylko lekko zwęglona.
Korzystając ze skórki, wyciągnij pizzę z piekarnika. Zamknij piekarnik, aby oszczędzać ciepło.
Bardzo ostrożnie rozbij jajka, aby każde żółtko było całe.
Umieścić jajka wokół pizzy (po jednym na każdy plasterek).
Posypać równomiernie solą ciasto. Powrót do piekarnika do pieczenia na 1 minutę, aż jajka są ustawione, ale nie twarde i zwęglenie jest głębsze.
Korzystając ze skórki, przenieś pizzę na tacę lub półmisek do serwowania. Pokroić w kliny (przeciąć żółtka, aby lekko się rozłożyły).
Podawać natychmiast.Uwaga: jeśli jaja przepiórcze są niedostępne (rynki rolnicze są często doskonałym źródłem), wybierz najmniejsze jaja, które możesz znaleźć. W restauracji ubieram ciasto bardziej niż tutaj, z plasterkiem trufli wypełnionej olejem na każdym żółtku. Ale te trufle w oleju są praktycznie niemożliwe do znalezienia w sprzedaży detalicznej. Jeśli czujesz rumieńce, nałóż plasterek trufli na każde żółtko lub, jeśli o to chodzi, mżawkę oleju truflowego (ale nie oba, co byłoby przytłaczające). W każdym razie, sposób, w jaki go tutaj prezentuję—bez trufli-jest świetny.