Jeżyna Mrożony Jogurt
Jeżyna mrożony jogurt może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis deser. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 2 i kosztuje 3,88 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1422 kalorii, 35g białka, oraz 14g tłuszczu. 256 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Mieszanka brandy, Skórka z cytryny, jogurt mleczny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Jeżyna Mrożony Jogurt, Jeżyna Mrożony Jogurt, oraz Jeżyna Mrożony Jogurt.
Instrukcje
W rondlu umieść jeżyny, skórkę cytrynową, kardamon, cynamon i cukier. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aby pomóc rozbić jagody i uwolnić sok. Dusić przez 10 minut, a następnie wyjąć z ognia do ostygnięcia przez 15 minut.
Mieszankę jagodową przepchnąć przez sito:
Umieść sito na misce. Przepchnij jagody przez sito, aby uchwycić skoncentrowany syrop poniżej. Użyj tylnej części łyżki lub gumowej szpatułki, aby przycisnąć jagody do boku sita. Wyrzuć jagody na sito, zachowaj syrop.
Wymieszać z jogurtem i śmietaną, a następnie schłodzić: jogurt i śmietanę wymieszać z syropem jagodowym. Przykryć folią i schłodzić przez kilka godzin.
Dodaj brandy, proces w maszynie do lodów: tuż przed przetwarzaniem w maszynie do lodów, dodaj brandy, jeśli używasz. Proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Następnie zjedz, gdy nadal jest raczej miękki, lub zgarnij do pojemnika i zamrozić na kilka godzin, aż będzie jędrny.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla mrożonego jogurtu. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "