Jeżyna-Lody Mascarpone
Jeżyna - lody Mascarpone to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz mleko, syrop klonowy, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Jeżyna i cytryna Mascarpone Galette, Tarty Mascarpone o Smaku jeżyn i wanilii, oraz Ciasto waniliowe z nadzieniem jeżyn Mascarpone.
Instrukcje
Mleko, 1/2 szklanki cukru i kolejne 5 składników (przez jajko) połączyć w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, dobrze mieszając trzepaczką.
Podgrzewać do 160 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki, często mieszając (nie gotować).
Dodaj ser, mieszając, aż będzie gładki. Całkowicie fajne.
Umieść 2 szklanki jeżyn i pozostałą 1/4 szklanki cukru w blenderze lub robocie kuchennym i przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić mieszaninę jeżyn przez sito do dużej miski; wyrzucić ciała stałe. Kryj się i wyluzuj.
Wlać mieszaninę mleka do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Gdy lody są prawie gotowe, a maszyna nadal działa, wlej puree z jeżyn do zamrażarki; przetwarzaj aż do Ustawienia. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić na 1 godzinę lub do jędrności.
Podawać z pozostałymi 1 1/4 szklanki jeżyn.