Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Kurczak balsamiczny z jeżynami mógłby być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 36g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Balsamiczna Sałatka z kurczakiem z Fetanem awokado i jeżyną, Sałatka z buraków jeżyn z sosem balsamicznym jeżyn, oraz Clean Eating Slow Cooker Balsamiczny Kurczak Z Jeżynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować piersi z kurczaka, aż złoty brąz z obu stron, 2 do 3 minut na stronie. Podczas gotowania piersi z kurczaka, ubij razem rosół z kurczaka, tymianek, jeżyny i ocet balsamiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Gdy piersi kurczaka są rumiane z obu stron, wlać sos jeżyn, i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w środku, o 15 protokół. Przekręć piersi kurczaka w połowie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
3
Podawać z zredukowanym sosem jeżyn. Aby uzyskać grubszy sos, wymieszać skrobię kukurydzianą z około 2 łyżeczkami wody i wymieszać z sosem na wolnym ogniu; gotować, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
Bright ruby red colored. The nose is intense and fruity with a violet fragrance and a slight hint of cherries and red currant. The palate is dry and balanced, lightly tannic which turns into velvety softness.Pairs well with delicious pastas to spicy pasta dishes. Ideal with roasts, steaks, and grilled veal.Blend: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo