Jessica ' s Steak Oscar

Jessica ' s Steak Oscar
Jessica ' s Steak Oscar może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 11,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 68g białka, 63g tłuszczu i w sumie 946 kalorii. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mieszankę sosu bearnaise, sól i mielony pieprz, Krab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Stek Oscar, Stek Oscar, oraz Stek Oscar (Dla 2).

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posyp filety solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
W małym rondelku na małym ogniu rozpuść 1/4 szklanki masła; delikatnie wymieszaj mięso kraba i gotuj na wolnym ogniu podczas pieczenia filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podsmaż filety, aż osiągną pożądany etap wysmażenia; dla średnich (lekko różowych w środku), podsmaż 10 do 12 minut po pierwszej stronie i 6 minut po drugiej stronie. Odłóż filety na bok, aby odpocząć.
5
Umieść wkładkę do gotowania na parze na patelni i napełnij wodą tuż pod dnem parowca. Przykryj i zagotuj wodę na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj szparagi, Odzyskaj i gotuj na parze, aż będą miękkie, 2 do 6 minut w zależności od grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
7
Wymieszaj sos Bearnaise z mlekiem w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS BearnaiseSOS Bearnaise
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj 1/2 szklanki masła i zagotuj sos na średnim ogniu, ciągle ubijając; zmniejszyć ogień do wrzenia i ubijać, aż sos zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Aby złożyć, posyp każdy pieczony filet mięsem kraba, a następnie połową szparagów; łyżka SOS Bearnaise do smaku na szparagach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS BearnaiseSOS Bearnaise
SzparagiSzparagi
CrabmeatCrabmeat

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Kolekcja diamentów Francisa Forda Coppoli Monterey Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir
Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir
Srebrna Etykieta Pinot Noir ma jasny rubinowy kolor i ujawnia kuszące perfumy z czerwonych śliwek, kwiatów i słodkich przypraw. Obfite smaki czarnej wiśni, ciemnej porzeczki i truskawki wypełniają pluszowe podniebienie, a nuty drzewa sandałowego przechodzą w miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn