Jesienna Zupa Z Dyni
Jesienna zupa z squasha może być tylko zupą, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej kokosowy, jabłko honeycrisp, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Zupa Z Dyni Jesiennej Paneran, Pieczona Zupa Z Dyni Jesiennej, oraz Jesienna zupa z dyni Chlebowej Panera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rozłóż kostki dyni na blasze do pieczenia; doprawić 1 łyżeczką soli i cynamonem.
Piecz squasha w rozgrzanym piekarniku do miękkości widlastej, około 30 minut.
Roztopić olej kokosowy w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać proszek curry i kilka kreski sól do oleju.
Podsmażyć jabłko i cebulę w przyprawionym oleju kokosowym, aż zmiękną, o 10 protokół.
Do garnka wlać bulion warzywny i mleko migdałowe; dodać dynię butternut i doprowadzić płyn do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu około 20 minut; doprawić solą.
Wlać zupę do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę w miejscu; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby się zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.