Jesienna zupa jarzynowa z serowymi grzankami
Przepis Jesienna zupa jarzynowa z serowymi grzankami można zrobić w około 35 minut. Na 1,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. 208 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga, g puszki pomidora, cukru i ziemniaków. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Podobne przepisy to Gruba zupa z warzyw korzeniowych z serowymi grzankami pesto, Rustykalna zupa pomidorowa z serowymi grzankami, oraz Jesienna Zupa Jarzynowa.
Instrukcje
Włożyć warzywa do dużego rondla z czosnkiem, rozmarynem, bulionem i cukrem. Dobrze przyprawić, wymieszać, przyprawić na wolnym ogniu i przykryć. Gotować delikatnie przez 15 minut lub aż warzywa będą po prostu miękkie.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Pomidory zmiksować w robocie kuchennym lub blenderze, aż będą gładkie, następnie przełożyć do warzyw z ciecierzycą i natką pietruszki. Delikatnie podgrzać, mieszając od czasu do czasu.
Do tostów: obie strony chleba natrzeć czosnkiem. Grillować z jednej strony na złoty kolor, obrócić chleb, przykryć edamem i grillować, aż zacznie bulgotać.
Podawać od razu z gorącą zupą.