Jerk sweet potato & black bean curry
Przepis Jerk sweet potato & Black Bean curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 35 minut. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 97 centów za porcję. Jeśli masz cebulę, słodkie ziemniaki, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 769 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sweet Potato and Black Bean Chili, Sweet Potato and Black Bean Chili, oraz Zupa z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Delikatnie zmiękcz pokrojoną w kostkę cebulę w oleju słonecznikowym na dużej patelni lub zapiekance.
W międzyczasie zmiażdżyć razem grubo posiekaną cebulę, imbir, łodygi kolendry i przyprawić ręcznym blenderem.
Dodać do zmiękczonej cebuli i smażyć aż będzie pachnąca. Tymianek, pokrojone pomidory, ocet, cukier i kostki bulionu wymieszać z 600 ml wody i zagotować na wolnym ogniu. Dusić 10 minut, następnie wrzucić słodkie ziemniaki i dusić jeszcze 10 minut. Wymieszać fasolę, paprykę i niektóre przyprawy, i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 min, aż ziemniaki są prawie miękkie. Schłodzić i schłodzić do 2 dni.
Aby służyć, delikatnie podgrzać na płycie kuchennej. Z grubsza posiekaj większość liści kolendry i wymieszaj, a następnie podawaj rozrzucone z pozostałymi liśćmi.