Jerk Cornish Hens
Jerk Cornish Hens może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka imbiru, brązowego cukru, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kury Kornwalijskie, Kury Kornwalijskie, oraz Kury kornwalijskie z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szalotki, papryka, oliwa z oliwek, sok z limonki, czosnek, tymianek, ziele angielskie, imbir, brązowy cukier, pieprz chile i 1 łyżka soli w robocie kuchennym; impuls, aby gęsty sos. Przechowywać w lodówce 1/4 filiżanki do serwowania.
Kury doprawiamy solą i pieprzem; wbij kilka dziur w bok kości. Rub 1 filiżankę sosu jerk całej kur w dużej misce lub patelni. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 4 godzin.
Rozgrzej grilla do średniego; przygotuj się do bezpośredniego i pośredniego grillowania: na grillu węglowym, Brzeg węgli z jednej strony. W przypadku grilla gazowego wyłącz jeden z palników po podgrzaniu.
Usuń kury z marynaty, pozwalając nadmiar kapać; umieść skórkę do góry na chłodniejszej stronie grilla (ustaw nogi bliżej ognia). Przykryć i gotować, aż kury będą złote, o 15 protokół.
Baste kury z dodatkowym sosem jerk, a następnie włączyć je do bezpośredniego ciepła stronie grilla; gotować, odkryte, aż skóra jest ciemnobrązowy i mięso jest gotowane przez, ale nadal wilgotne, 5 do 10 więcej minut. (Termometr włożony w najgrubszą część powinien odczytywać 160 stopni.) Kury odstawić na 5 minut, następnie podawać z sosem reserved jerk.