Jeni Britton Bauer pieczone ciasto Alaska
Jeni Britton Bauer pieczone ciasto Alaska może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 313 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 127 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, sól morską, białko jaja i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Brukowiec jagodowy Jeni Britton Bauer, Kanapki z kremem owsianym Jeni Britton Bauer, oraz Jeni Britton Bauer ' s Creme Sans Lait.
Instrukcje
Połącz mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą i owies w robocie kuchennym i proces, aż owies będzie w kawałkach.
Dodać cukier i sól i pulse połączyć.
Dodaj masło i pulsować tylko do momentu, gdy ciasto zacznie się łączyć i wygląda krucho.
Żółtko i pół na pół ubij razem w małej misce.
Dodaj wanilię i trzepaczkę, aby połączyć.
Dodać do mieszaniny mąki i pulsować, aż mieszanina tworzy ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, zebrać w kulkę i wcisnąć w dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Wyjmij ciasto z lodówki i pozwól ogrzać się na kilka minut, aby zrelaksować ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto w okrąg o grubości poniżej 14 cali. Delikatnie złóż okrąg na wałku do ciasta i podnieś do 9-calowej patelni do ciasta. Naciśnij ciasto na patelni i przyciąć krawędzie do 12-calowy zwis.
Zwiń krawędź ciasta pod siebie i podwiń i uszczypnij, aby utworzyć karbowaną krawędź; możesz również użyć widelca, aby stworzyć dekoracyjne wykończenie. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. nakłuj dno ciasta widelcem. Wyłożyć kwadrat pergaminu i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Podnieś liniowej i ciężary i piec przez kolejne 12 do 15 protokół, lub aż skorupa jest lekko rumiane i gotowane przez na dole.
Ostudzić, następnie dobrze owinąć folią i zamrozić. Napełnić skorupę lodami, przykryć folią i zamrozić na co najmniej 4 godziny.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Połączyć cukier, wodę, syrop kukurydziany i sól w rondlu o grubym dnie i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając raz lub dwa razy, aby rozpuścić cukier; po rozpuszczeniu cukru, nie mieszać syropu ponownie. Włóż termometr cukierkowy do patelni. Gdy syrop osiągnie 102°, włącz mikser na średnią prędkość i zacznij ubijać białka. (Chcesz czas ubijania białek, aby osiągnąć miękkie szczyty, zanim syrop będzie gotowy.) Gdy białka zaczną się spieniać, dodaj śmietanę z kamienia nazębnego.
Gdy syrop osiągnie 238°f, wyjmij go z ognia. Przy średniej prędkości miksera ostrożnie wylej syrop powolnym, stałym strumieniem w dół po stronie miski miksera-uważaj, aby strumień syropu nie zetknął się z trzepaczką. Po dodaniu całego syropu, dodaj nasiona wanilii, jeśli używasz, obróć prędkość do wysokiej i ubijaj, aż beza utworzy kędzierzawe szczyty i będzie chłodna.
Wyjąć ciasto lodowe z zamrażarki i ułożyć na wierzchu bezę.
Umieść w zamrażarce, odsłonięty, aż będzie gotowy do podania. (Zmontowane ciasto można przechowywać w zamrażarce do miesiąca. Gdy beza zamarznie, zawiń całe ciasto w folię.)
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Wyjmij ciasto z zamrażarki i piecz przez około 5 minut, na tyle, aby na wierzchu zrumienić bezę i lekko stopić krawędzie lodów. Pokroić i podać.