JELL-O® Łatwe ciasto patriotyczne

JELL-O® Easy Patriotic Pie może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 208 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ciasto z miodowym grahamem, żelatynę o smaku truskawkowym marki Jell-O, żelatynę o smaku jagodowym marki Jell-o i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak JELL-O Easy Patriotic Pie , JELL-O® Easy Patriotic Flag Dessert i JELL-O Patriotic Mini Tarts Owocowe .
Instrukcje
Mieszaj 3/4 szklanki wrzącej wody z suchą niebieską żelatyną przez co najmniej 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj 1/2 szklanki kostek lodu; mieszaj, aż lód całkowicie się rozpuści.
Wlać do ciasta; przechowywać w lodówce od 5 do 10 minut lub do czasu, aż żelatyna stwardnieje, ale nie będzie twarda.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki wrzącej wody z suchą czerwoną żelatyną w osobnej misce przez co najmniej 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki kostek lodu; mieszaj, aż lód całkowicie się rozpuści.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Rozłóż ubitą polewę równomiernie na niebieskiej warstwie żelatyny w cieście; przykryć warstwą czerwonej żelatyny. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub do momentu stwardnienia. Przechowuj resztki ciasta w lodówce.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto świetnie komponuje się z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz.
![Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel]()
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.