Jeff Koehler ' s Marokańska Grillowana jagnięcina Kefta Brochettes
Jeff Koehler marokańskie grillowane jagnięce Kefta Brochettes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 627 kalorii, 29g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz zmielony cynamon, mielony maczuga, mięta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańskie Brochettes Z Jagnięciną (Kefta), Grillowana jagnięcina z cytryną i koperkiem, oraz Marokańskie Klopsiki -- Tagine Kefta.
Instrukcje
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz je w płytkim naczyniu z wodą podczas przygotowywania mięsa.
W międzyczasie, w średniej misce, połączyć mielone mięso i pozostałe składniki z wyjątkiem cebuli i oliwy z oliwek. Incoporoate większość startej cebuli, uważając, aby nie mieszanka zbyt mokry; powinien pozostać nieco lepki, jak tekstury kiełbasy. Jeśli mięso jest stosunkowo chude, dodać trochę oliwy z oliwek.
Weź palmful mięsa i naciśnij go wokół środka szaszłyku, a następnie toczyć go lekko na desce do krojenia lub między dłońmi do utworzenia nawet "kiełbasa" wokół szaszłyku o 6 cali długości. Powtórz z pozostałymi szaszłykami i mięsem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grillować szaszłyki, obracając raz, aż będą twarde w dotyku i ugotowane.