Jedzenie dla dwojga: majonez z jajkiem Julii Child

Jedzenie dla dwojga: majonez gotowane jajko Julii Child może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żółtek jaj na twardo, kilka mielonych pieprzu, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Coq au Vin i dziecko Julii 100, Julia Child ' s Coq au Vin, oraz Julia Child ' s Coq au Vin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odmierz mąkę do 2-litrowego rondla ze stali nierdzewnej i, stale ubijając, stopniowo mieszaj w wodzie, aby uzyskać mieszankę bez grudek.
Ubijając powoli i docierając do całego dna patelni, doprowadzić do wrzenia na górze pieca. Gotować powoli 1/2 minuty, ubijając-ubić kropelkami więcej wody, jeśli sos jest sztywny, a nie bardzo gęsty.
Wyjąć z ognia, rozbić jajko na środku sosu i szybko ubić.
Ponownie umieścić sos na umiarkowanym ogniu i, ubijając powoli, gotować przez 15 sekund. Zeskrobać sos do miski robota kuchennego.
Dodaj ugotowane na twardo żółtka, musztardę, sól, ocet i sok z cytryny do maszyny. Proces 15 sekund-wystarczająco długo, aby upewnić się, że żółtka są dobrze wkomponowane, tak aby utworzyły emulsję. Następnie, po uruchomieniu maszyny, zacznij dodawać olej w kropelkach. Gdy emulsja jest ustalona (co powinno nastąpić po około 1/3 szklanki oleju poszedł w), Dodać olej w cienkim strumieniu kropelek. Kiedy tyle oleju ile chcesz, a sos jest gęsty i błyszczący, smak analitycznie do przypraw, dodawania soli, pieprzu itp. jak uważasz, że są potrzebne.
Przechowywać sos w przykrytym pojemniku w lodówce; będzie przechowywać przez co najmniej tydzień.
Łyżkę ubić na łyżkę musztardy lub zmiażdżonego żółtka jajka na twardo. Gdy łyżka majonezu i musztardy lub żółtka są płynnie połączone, zacznij ubijać w połamanym sosie kawałek po kawałku. W końcu stanie się gruby i błyszczący i piękny jak zawsze. Ale odkryłem, że nadal będzie płakać trochę oleju i uzyskać trochę ziarniste, jak spoczywa. (Harold McGee mówi nam, że przez cały czas i na całym świecie, wersje majonezu zostały wykonane z sosem beszamelowym, żółtkami jaj na twardo, gotowanymi ziemniakami, czosnkiem, chlebem i świeżym serem, ale "żaden z tych składników nie jest tak skuteczny w emulgowaniu i stabilizowaniu jak surowe żółtko jaja, więc będą emulgować mniej oleju, a sosy będą miały tendencję do wycieku wolnego oleju.") Jeśli tak się stanie-nieszczelny olej i lekka ziarnistość, w przeciwieństwie do całkowicie skroplonego sosu - po prostu ubij majonez przed jedzeniem i powinien ładnie ujędrnić.