Jedzenie dla dwojga: majonez z jajkiem Julii Child

Jedzenie dla dwojga: majonez z jajkiem Julii Child
Jedzenie dla dwojga: majonez gotowane jajko Julii Child może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żółtek jaj na twardo, kilka mielonych pieprzu, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Coq au Vin i dziecko Julii 100, Julia Child ' s Coq au Vin, oraz Julia Child ' s Coq au Vin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odmierz mąkę do 2-litrowego rondla ze stali nierdzewnej i, stale ubijając, stopniowo mieszaj w wodzie, aby uzyskać mieszankę bez grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Ubijając powoli i docierając do całego dna patelni, doprowadzić do wrzenia na górze pieca. Gotować powoli 1/2 minuty, ubijając-ubić kropelkami więcej wody, jeśli sos jest sztywny, a nie bardzo gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć z ognia, rozbić jajko na środku sosu i szybko ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Ponownie umieścić sos na umiarkowanym ogniu i, ubijając powoli, gotować przez 15 sekund. Zeskrobać sos do miski robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj ugotowane na twardo żółtka, musztardę, sól, ocet i sok z cytryny do maszyny. Proces 15 sekund-wystarczająco długo, aby upewnić się, że żółtka są dobrze wkomponowane, tak aby utworzyły emulsję. Następnie, po uruchomieniu maszyny, zacznij dodawać olej w kropelkach. Gdy emulsja jest ustalona (co powinno nastąpić po około 1/3 szklanki oleju poszedł w), Dodać olej w cienkim strumieniu kropelek. Kiedy tyle oleju ile chcesz, a sos jest gęsty i błyszczący, smak analitycznie do przypraw, dodawania soli, pieprzu itp. jak uważasz, że są potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
6
Przechowywać sos w przykrytym pojemniku w lodówce; będzie przechowywać przez co najmniej tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1
Ubijamy połamany SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Łyżkę ubić na łyżkę musztardy lub zmiażdżonego żółtka jajka na twardo. Gdy łyżka majonezu i musztardy lub żółtka są płynnie połączone, zacznij ubijać w połamanym sosie kawałek po kawałku. W końcu stanie się gruby i błyszczący i piękny jak zawsze. Ale odkryłem, że nadal będzie płakać trochę oleju i uzyskać trochę ziarniste, jak spoczywa. (Harold McGee mówi nam, że przez cały czas i na całym świecie, wersje majonezu zostały wykonane z sosem beszamelowym, żółtkami jaj na twardo, gotowanymi ziemniakami, czosnkiem, chlebem i świeżym serem, ale "żaden z tych składników nie jest tak skuteczny w emulgowaniu i stabilizowaniu jak surowe żółtko jaja, więc będą emulgować mniej oleju, a sosy będą miały tendencję do wycieku wolnego oleju.") Jeśli tak się stanie-nieszczelny olej i lekka ziarnistość, w przeciwieństwie do całkowicie skroplonego sosu - po prostu ubij majonez przed jedzeniem i powinien ładnie ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn