Jedz za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki

Jedz za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać jeść za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Jeśli masz szalotki, imbir, edamame, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, Jedz Za 8 Dolców: Dwa Razy Pieczone Słodkie Ziemniaki, oraz Jedz za osiem dolców: czarną fasolę i słodkie ziemniaki Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż hijiki do miski 1 quart do połowy pełnej ciepłej wody i mocz przez 30 minut. (Będzie się trochę pulchnie podczas moczenia.) Pod koniec pół godziny podnieś wodorosty z wody, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna i ustaw w durszlaku, aby spuścić podczas kontynuowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Edamame ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
3
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, obrócić płomień na średni, dodać marchew, szalotka i imbir, i mieszać przez minutę. Następnie dodaj edamame, hijiki, cukier, 1 szklankę wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, a następnie dusić, częściowo przykryte, na małym ogniu przez około 30 minut, aż prawie cała ciecz jest gotowane off i fasola są bardzo delikatne. Smak do przypraw i podawać z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia19
Magazyn