Jedz Za 8 Dolców: Zupa Z Kalafiora Pieczonego Z Kminkiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc daj jeść za osiem dolców: kminek pieczony kalafior zupa spróbować. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: zupa marchewkowo-Koprowa pieczona, Kalafior Pachnący Kminkiem Prażonym, oraz Pieczony kalafior z kminkiem i kolendrą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Kalafior pokroić w 2-calowe różyczki. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia Wrzuć kalafior z 1 łyżką oleju, solą i kminkiem, aby pokryć. Piecz w piekarniku, aż kalafior dopiero zaczyna się zmieniać na złoty kolor, ale nadal ma trochę kęsa, około 20 minut.
W średnim holenderskim piekarniku lub rondlu z pokrywką podgrzać pozostały olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i saute na minutę dodatku.
Dodaj kalafior, czas, i szczypta cayenne, i doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest bardzo delikatny, o 10 protokół.
Zupę Puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub blendera stojącego. Wróć do garnka i dodaj śmietanę. Rozrzedzić zupę w razie potrzeby z dodatkowym zapasem, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Smak do przypraw, i dodać więcej soli i cayenne do smaku.
Aby służyć, kadzi zupę do miski i udekorować kolendrą.