Jedz za 8 dolców: francuska zupa cebulowa

Jedz za 8 dolców: francuska zupa cebulowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc daj jeść za osiem dolców: francuska zupa cebulowa spróbować. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ząbek czosnku, sól, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: Francuska Pastina cebulowa, Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-litrowym holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodać cebulę i, mieszając często, aby zapobiec spalaniu, smażyć, aż będą złote, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj masło, czosnek, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz i gotuj przez 10 minut. Podnieść ciepło do wysokiej, dodać białe wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć wino o połowę, o 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Po zakończeniu zupy wyłącz palnik i rozgrzej brojlery.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Wyjąć gałązki tymianku i liść laurowy z zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
7
Kromki chleba układamy na blasze i równomiernie polewamy startym serem. Dusić, aż ser jest bąbelkowy, tylko minutę lub dwie, i podawać z gorącą zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Zupa Z Pora Ziemniaczanego "
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
9
Zupa grochowa Split i najprostsze Slaw "
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
10
Zupa Z Soczewicy "
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Z SoczewicyZupa Z Soczewicy
11
Zupa z ciecierzycy i sałatka z marchwi "
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn