Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc daj jeść za osiem dolców: francuska zupa cebulowa spróbować. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ząbek czosnku, sól, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: Francuska Pastina cebulowa, Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 5-litrowym holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać cebulę i, mieszając często, aby zapobiec spalaniu, smażyć, aż będą złote, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj masło, czosnek, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz i gotuj przez 10 minut. Podnieść ciepło do wysokiej, dodać białe wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć wino o połowę, o 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)
Słonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Po zakończeniu zupy wyłącz palnik i rozgrzej brojlery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Wyjąć gałązki tymianku i liść laurowy z zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
7
Kromki chleba układamy na blasze i równomiernie polewamy startym serem. Dusić, aż ser jest bąbelkowy, tylko minutę lub dwie, i podawać z gorącą zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1-1/2 Szklanki Piwa
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
8
Zupa Z Pora Ziemniaczanego "
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
9
Zupa grochowa Split i najprostsze Slaw "
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Split
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
10
Zupa Z Soczewicy "
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Z Soczewicy
11
Zupa z ciecierzycy i sałatka z marchwi "
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Słonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.