Jedz. Pij. Uśmiech. "Tuńczyk z zielonej bogini Aioli

Jedz. Pij. Uśmiech.
Jedz. Pij. Uśmiech. "Tuńczyk z zieloną boginią Aioli jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 111g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Na 10,57 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, czosnek w proszku, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tuńczyk z awokado Zielona bogini Aioli, Sock It to Ya: Sockeye łososiowe paszteciki z zieloną boginią Aioli, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Green Goddess dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyk z zieloną boginią Aioliadaptowany z Cooking Light
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Składniki: Aioli: 1/4 szklanki śmietany beztłuszczowej lub lekko kwaśnej2 łyżki posiekanej świeżej kolendry1 łyżka posiekanych liści świeżej bazylii1 łyżka posiekanego świeżego płaskolistnego parsley1 dojrzałe awokado, obrane i posiekane2 łyżki majonezu beztłuszczowego lub lekkiego1 łyżeczka świeżego soku cytrynowego1 / 4 łyżeczki soli1 ząbek czosnku, posiekany
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
AioliAioli
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3
Tuńczyk: 1 1/2 łyżeczki mielonej kolendry1 łyżeczka soli1 łyżeczka mielonego cumin1 łyżeczka proszku czosnkowego1 / 2 łyżeczki proszku chili1 / 4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu6 (6 oz) steki z tuńczyka (o grubości około 1 cala) Spray do gotowania
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj tuńczyka; gotować 2 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkiego lub pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Podawać z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn