Przepis warzyw jęczmień Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 35 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 410 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać squash, czosnek, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Jęczmienne, Risotto Jęczmienne Primavera, oraz Risotto z pasternakiem i jęczmieniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu. W oddzielnym dużym rondlu na sąsiednim palniku podgrzej olej i dodaj jęczmień. Lekko saute: faktycznie są opiekania jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj warzywa do jęczmienia i podsmaż je, aż będą przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
3
Dodać liść laurowy i czosnek. Zacznij powoli dodawać bulion, 1 kadzi na raz, do patelni jęczmienno-warzywnej, mieszając od czasu do czasu: spowoduje to wydobycie skrobi z jęczmienia. Gdy mieszanina wchłania bulion, kadzi więcej do garnka. Gdy cały bulion zostanie wrzucony do garnka jęczmiennego, powoli gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina Wieprzowa
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Czosnek Goya®
Skrobia
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj masło jako ostatni krok, aby uzyskać więcej smaku i kremowości do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.