Jarmuż z masłem cytrynowo-balsamicznym
Jarmuż z masłem cytrynowo-balsamicznym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 146 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka octu balsamicznego, sól morska, jarmuż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to jarmuż balsamiczny z żurawiną, Jarmuż balsamiczny i Czarna soczewica, oraz Jarmuż balsamiczny i Radicchio Sauté.
Instrukcje
Usuń łodygi i żeberka środkowe z jarmużu. Umyć i osuszyć. Grubo posiekać, aby zmierzyć 24 filiżanki. Doprowadzić wodę do wrzenia w 8-quart stockpot.
Dodać jarmuż; przykryć i gotować 3 protokół.
Dobrze odcedzić; jarmuż umieścić w misce.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; gotować 3 protokół lub aż lekko rumiane. Wymieszać rodzynki, sok i ocet; gotować 30 sekund, stale mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę masła na jarmuż.
Posypać solą i pieprzem; wrzucić dobrze do herbu.