Jarmuż z czosnkiem i boczkiem

Jarmuż z czosnkiem i boczkiem
Jarmuż z czosnkiem i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 190 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kapusta grillowana z czosnkiem, Chiles i boczkiem, Sałatka z kapusty Fizz z pieczonym sosem czosnkowo-Boczkowym i burakami, oraz Pieczony czosnek Kale Hummus z Let Them Eat Kale dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż kilka liści jarmużu i zwiń wzdłuż w kształt cygara.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
RolkaRolka
2
Pokrój poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala ostrym nożem. Powtórz z pozostałymi liśćmi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Boczek gotować w szerokim 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
4
Wylać i wyrzucić z garnka wszystkie oprócz 3 łyżek tłuszczu, a następnie ugotować czosnek w pozostałym tłuszczu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do bladego złota, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać jarmuż (garnek będzie pełny)i gotować, obracając szczypcami, aż zwiędną i jasnozielony, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
6
Dodać wodę i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż po prostu miękkie, 6 do 10 protokół. Wymieszać z boczkiem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BoczekBoczek
WodaWoda
1
Duże liście jarmużu są łatwiejsze do cięcia w sposób opisany w tym przepisie. Jeśli wszystko, co możesz znaleźć, to małe liście, po prostu grubo je posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn