Japoński Makaron Na Zimno
Japanese Cold Noodles is a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier,, mirin, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 11%. Podobne przepisy to Japoński Makaron Na Zimno, Makaron Japoński z krewetkami, oraz Japońska wołowina i makaron duża miska.
Instrukcje
Podgrzać wszystkie składniki sosu zanurzeniowego w małym rondlu na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. SOS schłodzić, następnie schłodzić, przykryć, aż ostygnie, około 1 godziny.
Doprowadzić 2 1/2 wody do wrzenia toczenia w rondlu 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać makaron i 1 szklankę więcej wody. Gdy woda wróci do wrzenia, dodaj 1 szklankę zimnej wody i przywróć do wrzenia. Gotuj makaron na wolnym ogniu, aż będzie miękki i lekko przezroczysty, o 2 protokół. Testuj makaron na doneness, zanurzając 1 nitkę w zimnej wodzie i pobierając próbki. Jeśli makaron nie jest miękki, dodaj 1 szklankę więcej wody i przywróć wodę do wrzenia.
Makaron odsączyć w durszlaku i dobrze spłukać pod zimną wodą.
Makaron podzielić na 6 misek wypełnionych lodem i zimną wodą. Podziel sos do zanurzania na 6 małych miseczek i podawaj z dodatkami do aromatyzowania, a następnie zanurz każdy kęs makaronu w sosie.