Japoński Makaron Na Zimno

Japoński Makaron Na Zimno
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj japońskiego makaronu na zimno. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 52 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz niepasowane dashi, mirin, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Makaron Japoński z krewetkami, Mom ' s Yakisoba (Japanese fried noodles), oraz Makaron Soba Z Łososiem Japońskim.

Instrukcje

1
Podgrzać wszystkie składniki sosu zanurzeniowego w małym rondlu na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. SOS schłodzić, następnie schłodzić, przykryć, aż ostygnie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Doprowadzić 2 1/2 wody do wrzenia toczenia w rondlu 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać makaron i 1 szklankę więcej wody. Gdy woda wróci do wrzenia, dodaj 1 szklankę zimnej wody i przywróć do wrzenia. Gotuj makaron na wolnym ogniu, aż będzie miękki i lekko przezroczysty, o 2 protokół. Testuj makaron na doneness, zanurzając 1 nitkę w zimnej wodzie i pobierając próbki. Jeśli makaron nie jest miękki, dodaj 1 szklankę więcej wody i przywróć wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
3
Makaron odsączyć w durszlaku i dobrze spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
Makaron podzielić na 6 misek wypełnionych lodem i zimną wodą. Podziel sos do zanurzania na 6 małych miseczek i podawaj z dodatkami do aromatyzowania, a następnie zanurz każdy kęs makaronu w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
MakaronyMakarony
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn