Japoński Burger Wafu

Japoński Burger Wafu
Japoński Burger Wafu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,16 zł za porcję. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pasty miso, mielona wołowina, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Wafu Hambagu (Japoński Stek Hamburgerowy), Wafu Dressing (Japoński Sos Sałatkowy), oraz Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść blok tofu na talerzu i umieść inny talerz na górze. Ustaw wagę od 3 do 5 funtów na górze (pojemnik wypełniony wodą działa dobrze). Naciśnij tofu przez 10 do 15 minut, a następnie odcedzić i wyrzucić nagromadzony płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połączyć tofu, mielona wołowina, grzyby shiitake, pasta miso, jajko, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa w dużej misce. Podzielić na 6 kulek i spłaszczyć na paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
MisoMiso
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W małej misce wymieszać mirin, sos sojowy, pastę czosnkową i imbir. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Brown hamburgery z każdej strony, o 2 minut na stronie. Zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć patelnię i gotować, aż soki uruchomić jasne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
7
Wlać mieszaninę sosu sojowego na patelnię. Keep moving patelni tak sos nie pali się, i odwrócić hamburgery od czasu do czasu płaszcz obie strony z sosem. Sos zgęstnieje i stworzy błyszczącą glazurę na hamburgerach. Kiedy cały sos został zużyty, hamburgery są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn