Japoński Burger Wafu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,16 zł za porcję. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pasty miso, mielona wołowina, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Wafu Hambagu (Japoński Stek Hamburgerowy), Wafu Dressing (Japoński Sos Sałatkowy), oraz Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść blok tofu na talerzu i umieść inny talerz na górze. Ustaw wagę od 3 do 5 funtów na górze (pojemnik wypełniony wodą działa dobrze). Naciśnij tofu przez 10 do 15 minut, a następnie odcedzić i wyrzucić nagromadzony płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połączyć tofu, mielona wołowina, grzyby shiitake, pasta miso, jajko, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa w dużej misce. Podzielić na 6 kulek i spłaszczyć na paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Miso
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Brown hamburgery z każdej strony, o 2 minut na stronie. Zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć patelnię i gotować, aż soki uruchomić jasne, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę sosu sojowego na patelnię. Keep moving patelni tak sos nie pali się, i odwrócić hamburgery od czasu do czasu płaszcz obie strony z sosem. Sos zgęstnieje i stworzy błyszczącą glazurę na hamburgerach. Kiedy cały sos został zużyty, hamburgery są gotowe.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.