Jambalaya
Jambalayan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, kiełbasę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W holenderskim piecu połącz mieszankę, wodę, pomidory, sos pomidorowy i wędzoną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Dodaj krewetki i gotować przez dodatkowe 5 do 7 minut, lub aż krewetki są różowe.
W małej misce, połączyć ryż, cebula, pietruszka, bulion wołowy, tymianek, czosnek w proszku, pieprz czarny, pieprz cayenne, sól, i liść laurowy.
Wlać do torebki celofanowej. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest La Marea Kristy Vineyard Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Marea Kristy Vineyard Albarino]()
La Marea Kristy Vineyard Albarino
Jasne, świeże i chrupiące z nutami twarogu cytrynowego i mandarynki. Na podniebieniu wykazuje elegancką fakturę i jasną kwasowość na wykończeniu.Dobrze komponuje się z ostrygami, grillowanymi rybami i pikantnymi potrawami.