Jambalaya

Jambalaya
Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 620 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka czosnku, rosół z kurczaka, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Roztopić masło w średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodaj kiełbasę, cebula,papryka, seler, i czosnek, i saute, aż kiełbasa zaczyna brązowieć, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać kurczaka i pozostawić do brązowego ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Dodać zioła i ryż, a następnie sos pomidorowy, bulion, ostry sos, sól i pieprz, do smaku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować odkryte, aż ryż jest miękka, 20 do 25 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikiełbasa andouille pokrojona w kostkękiełbasa andouille pokrojona w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka pokrojona w kostkępapryka pokrojona w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak pokrojony w kostkękurczak pokrojony w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek posiekanyczosnek posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały długoziarnisty parzonyryż biały długoziarnisty parzony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Paco & Lola Celebration Albarino. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Paco & Lola Celebration Albarino
Paco & Lola Celebration Albarino
Limitowana Edycja Butelki Pride Rainbow! Dość intensywna aromatyczna ekspresja z ziołami i nutami balsamicznymi wraz z białymi owocami, cytrusami i owocami pestkowymi. Świeże o dobrej strukturze i tych samych owocach, które znajdują się na nosie. Lekko balsamiczne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn