Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Jambalaya może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kreolskiej przyprawy, liść laurowy, Dekoracja: zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować kiełbasę na gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
3
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej 7 składników do gorących kapieli; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać pomidory, 3 składniki i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pomidor
Kiełbasa
Cebula
Ryż
4
Mieszać w krewetki; przykryć i gotować 5 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Krewetki
5
Podawać natychmiast.
6
Zamrażać: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami. Dolna linia i boki 13-x 9-calowego naczynia do pieczenia z wytrzymałą folią aluminiową, pozwalającą na rozciąganie od 2 do 3 cali na boki; wypełnij jambalaya. Kryć i zamrażać. Aby służyć, zdjąć folię, zwrócić zapiekankę do oryginalnego naczynia do pieczenia; przykryć i rozmrozić w lodówce 24 godziny.
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Pazo de Galegos Albarino z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.