Jamaican Jerk Chicken Hash
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jamajski Jerk Chicken Hash spróbować. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Jeśli masz imbir, sok z limonki, skórkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, Jamaican Jerk Chicken for Two, oraz Jamaican Jerk Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników w blenderze i przetworz do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połącz mieszankę zielonej cebuli i kurczaka w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij i marynuj w lodówce 24 godziny, okazjonalnie obracając torbę.
Umieścić ziemniaki w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do przetargu; drenaż. Super.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i marynaty; gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć kurczaka z patelni; posiekać.
Dodaj kurczaka, ziemniaki, mleko i 1/4 łyżeczki soli na patelnię; gotować przez 5 minut lub do dokładnie ogrzanego, od czasu do czasu mieszając.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.