Jalebi
Jalebi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 146 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ghee, syrop limonkowo-szafranowy, barwnik spożywczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jalebi, oraz Indyjskie Smażone Ciasto / Jalebi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 łyżce wody i odstawić na zaledwie 10 minut, a już nie. W dużej misce, połączyć mąkę maida i Bengal gram mąki.
Dodać drożdże, stopiony ghee, cukier, sok z cytryny, żółty barwnik spożywczy, i pozostałe 2/3 szklanki wody i mieszać, aż nie będzie więcej grudek.
Stopić tyle ghee w garnku o ciężkim dnie, aby wypełnić go 1 cal głębokości. Talerze liniowe z ręcznikami papierowymi do osuszania smażonych ciast.
Wlać syrop limonkowo-szafranowy do rondla na małym ogniu, aby go ogrzać. Włóż do torebki ciasto z małą końcówką do pisania i wlej ciasto do torebki.
Squeeze 2-calowe okrągłe whorls ciasta do gorącego ghee, ściśle współpracując z centrum Na Zewnątrz. Smażyć na złoty kolor na spodzie, następnie obrócić, aby smażyć na drugiej stronie, aż będzie złoty kolor.
Wyjąć jalebis z oleju i ustawić Na Ręczniki papierowe do drenażu.
Przenieś gorące ciasta do syropu limonkowo-szafranowego i pozwól namoczyć na minutę lub dwie.
Podawać jalebis ciepłe w małych miseczkach z syropem. Można też usunąć jalebis z syropu i ustawić na stojaku do wyschnięcia przez 3 do 4 godzin, aż syrop utworzy twardą skorupę.
Dodaj 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu do ciasta i 3 całe goździki do syropu.
Przepis zaczerpnięty ze świata ciast (c) 2010 autorstwa Krystyny Castelli, wykorzystany za zgodą wydawnictwa Storey Publishing.