Jak zrobić konfitury brzoskwiniowe
Jak zrobić przetwory brzoskwiniowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przypraw. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 546 kalorii. 1506 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka brzoskwiń, pektyny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Spróbuj Konfitury brzoskwiniowo-figowe, Konfitury Z Szafranu Brzoskwiniowego, oraz Konfitury Brzoskwiniowo-Pieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć 1 szklankę posiekanych brzoskwiń na dnie dużego rondla.
Dodaj pozostałe brzoskwinie i ustaw patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować przez około 20 minut lub aż brzoskwinie staną się płynne (moja rodzina lubi kilka kawałków brzoskwini lewo).
Wlej brzoskwinie do miski, a następnie odmierz 6 filiżanek z powrotem na patelnię.
Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Stopniowo mieszaj suchą pektynę i gotuj przez 1 minutę.
Wyjąć z ognia po 1 minucie i przenieść do sterylizowanych słoików. Proces w kanistrze do kąpieli gorącej wody przez 10 minut.
Ostudzić i umieścić na półce.