Jak zrobić klasyczną wołowinę Stroganoff
Jak zrobić klasyczną wołowinę Stroganoff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 305 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jeśli masz czosnek, olej roślinny, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Klasyczna Wołowina Stroganoff, Classic Beef Stroganoff (Zapalniczka ), oraz Klasyczny Makaron Wołowy Stroganoff dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Wymieszać wołowinę; gotować, stale mieszając, przez 6-7 minut, aż płyn odparuje i mięso brązowieje.
Wyjąć mięso z patelni i odstawić.
Wymieszać masło, grzyby i cebulę na patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż warzywa są lekko rumiane.
Dodać czosnek i mieszać przez 30 sekund. Wymieszać z mąką; gotować przez 1-2 minuty, aż włączone.
Wymieszać w winie i 1 szklankę bulionu, skrobanie dno patelni, aby zwolnić wszelkie rumiane kawałki. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, gotować przez 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje.
Powrót wołowiny na patelnię. Wymieszać pozostałą filiżankę bulionu; doprowadzić do duszenia i gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę z pokrywką, aż wołowina będzie miękka i sos będzie gęsty. Mieszać co 20 minut.
Wymieszać z creme fraiche. Wymieszać ze szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.