Jak zrobić idealne jajka w koszulce
Jak zrobić idealne jajka w koszulce może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 26 centów za porcję. 37 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu szampańskiego, jajka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jak zrobić idealną, puszystą jajecznicę, Jajka gotowane w sosie pomidorowym, na grzance {make this now}, oraz 3 Klucze do Wielkiej sałatki jajecznej + jak zrobić idealne jajka na twardo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij miskę lodowatą wodą.
Napełnij rondel zimną wodą i umieść na średnim ogniu; wymieszaj ocet i sól. Doprowadzić do delikatnego, powolnego gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ciepło do niskiej.
Rozbij każde jajko na osobny mały ramekin; umieść ramekin blisko powierzchni wody i delikatnie wlej jajko do gotującej się wody.
Niech białka ustawić na minutę lub dwie i użyć silikonowej szpatułki, aby delikatnie podnieść jajko z dna patelni, aby zapobiec przyklejeniu. Gotować, aż biały będzie jędrny, a żółtko będzie cieknące, około 6 minut.
Wyciągnij gotowane jajko z wody za pomocą łyżki szczelinowej i delikatnie przenieś do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Podgrzać jajka przez 1 1/2 do 2 minut w bardzo delikatnie gotującej się wodzie i wyjąć łyżką szczelinową. Dotknij DNA szczelinowej łyżki zawierającej jajko na suchym ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wody przed podaniem.