Jak zrobić idealne jajka

Jak zrobić idealne jajka
Jak zrobić idealne jajka w gotowaniu może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 63 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 2. Ten przepis od Allrecipes ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet szampański, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy obejmują Jak zrobić idealną, puszystą jajecznicę, Jajka gotowane w sosie pomidorowym, na tostach {zrób to teraz}, oraz 3 Klucze do świetnej sałatki jajecznej + jak zrobić idealne jajka na twardo.

Instrukcje

1
Napełnij miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Napełnij rondel zimną wodą i umieść na średnim ogniu; wymieszaj z octem i solą. Doprowadzić do łagodnego, powolnego gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Każde jajko rozbij na oddzielny mały ramekin; umieść ramekin blisko powierzchni wody i delikatnie wlej jajko do gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Pozostaw białko jaja na minutę lub dwie i użyj silikonowej szpatułki, aby delikatnie podnieść jajko z dna patelni, aby zapobiec przyklejaniu się. Gotować, aż białe jest jędrne i żółtko jest cieknące, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
5
Wyciągnij gotowane jajko z wody za pomocą łyżki szczelinowej i delikatnie przełóż do miski z lodową wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Podgrzać jajka przez 1 1/2 do 2 minut w bardzo delikatnie gotującej się wodzie i wyjąć łyżką. Dotknij DNA szczelinowej łyżki zawierającej jajko na suchym ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wody przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn