Jak zrobić galaretkę z wina
Jak zrobić galaretkę winną to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 50. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 1618 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka wina, pektyny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Galaretka Z Grzanego Wina, Galaretka Do Wina Baco Noir, oraz Galaretka Z Wina Żurawinowego Rozmarynu.
Instrukcje
Połącz wino, sok z cytryny i pektyny w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając.
Dodać cukier, mieszając do rozpuszczenia. Powrót do wrzenia toczenia. Gotuj twardo 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Pianka odtłuszczona z góry, jeśli to konieczne.
Kadzi gorącej galaretki do gorących, sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/2 cala headspace. Dokręcić 2-częściowe pokrywki. Proces przez 5 minut we wrzącej łaźni wodnej.