Jak zrobić Flan kokosowy

Jak zrobić Flan kokosowy
Jak zrobić Flan kokosowy jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, jajka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Flan kokosowy (Flan de Coco), Flan de Coco (Flan kokosowy), oraz Flan Kokosowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar 6 (4-uncja) ramekinów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Powoli roztopić cukier na dużej patelni na małym ogniu, stale mieszając, aż rumiane, ale nie przypalony, o 8 protokół. Karmel podzielić równo między ramekiny i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
3
Połącz pełne mleko, mleko kokosowe, mleko odparowane, mleko skondensowane słodzone i ekstrakt waniliowy w rondlu na małym ogniu. Mieszać w sposób ciągły, aż zacznie parować, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Mleko PełneMleko Pełne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ubij 3 jajka razem w misce; powoli wlej ubite jajka do ciepłej mieszanki mlecznej, stale ubijając, aż krem się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść ramekiny w naczyniu żaroodpornym i napełnij wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Podziel krem równomiernie między ramekiny, na sos karmelowy, około 1/2 cala od góry. Przykryć naczynie zapiekanki szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem ustawi się, około 1 godziny. Nóż delikatnie włożony w środek flan powinien wyjść czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin przed podaniem do całkowitego schłodzenia. Uruchom końcówkę noża do parowania na krawędziach, aby zwolnić flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
8
Umieść talerz na górze ramekina i Odwróć, aby zwolnić flan na talerzu, karmel do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn