Jak zrobić Flan kokosowy
Jak zrobić Flan kokosowy jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, jajka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Flan kokosowy (Flan de Coco), Flan de Coco (Flan kokosowy), oraz Flan Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar 6 (4-uncja) ramekinów.
Powoli roztopić cukier na dużej patelni na małym ogniu, stale mieszając, aż rumiane, ale nie przypalony, o 8 protokół. Karmel podzielić równo między ramekiny i pozostawić do ostygnięcia.
Połącz pełne mleko, mleko kokosowe, mleko odparowane, mleko skondensowane słodzone i ekstrakt waniliowy w rondlu na małym ogniu. Mieszać w sposób ciągły, aż zacznie parować, około 5 minut.
Ubij 3 jajka razem w misce; powoli wlej ubite jajka do ciepłej mieszanki mlecznej, stale ubijając, aż krem się połączy.
Umieść ramekiny w naczyniu żaroodpornym i napełnij wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Podziel krem równomiernie między ramekiny, na sos karmelowy, około 1/2 cala od góry. Przykryć naczynie zapiekanki szczelnie folią.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem ustawi się, około 1 godziny. Nóż delikatnie włożony w środek flan powinien wyjść czysty.
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin przed podaniem do całkowitego schłodzenia. Uruchom końcówkę noża do parowania na krawędziach, aby zwolnić flan.
Umieść talerz na górze ramekina i Odwróć, aby zwolnić flan na talerzu, karmel do góry.