Jak zrobić domowej roboty Ketchup z zielonych pomidorów
Jak zrobić domowej roboty Ketchup z zielonych pomidorów może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 80. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 23 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, ocet jabłkowy, przyprawy do marynowania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić Ketchup z zielonych pomidorów, ketchup pomidorowy lub sos pomidorowy / jak zrobić ketchup pomidorowy, oraz Jak zrobić ketchup pomidorowy.
Instrukcje
Pokrój zielone pomidory i cebulę.
Umieścić w dużym garnku z pieprzem, musztarda, i sos Worcestershire.
Wymieszane przyprawy do marynowania włóż do małej torebki z gazą i dodaj do mieszanki pomidorowej.
Wlać cydr na mieszaninę.Gotować przez cztery do sześciu godzin na bardzo małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Usuń worek przypraw marynowanych.Mieszanka Puree z mikserem różdżki lub w robocie kuchennym lub blenderze. Przecedzić mieszaninę pomidorów przez sitko siatkowe.Wróć do garnka i zagotuj.
Dodać sok z cytryny i 3/4 szklanki agawy i mieszać do rozpuszczenia. Używając czystej łyżki, spróbuj. Jeśli czujesz, że ketchup jest wystarczająco słodki, przestań. Jeśli nie, dodaj kolejną 1/4 szklanki nektaru z agawy. Pamiętaj, aby używać czystej łyżki za każdym razem, gdy test smaku.Natychmiast napełnij sześć sterylizowanych słoików z galaretką z Zielonym ketchupem pomidorowym, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę.Przetrzyj pokrywy słoików i nici czystym ręcznikiem papierowym.
Umieść gorące pokrywki uszczelniające na słoikach i luźno nałóż śrubę na pierścienie.Proces we wrzącej kąpieli wodnej w głębokim garnku do konserw przez 5 minut, dostosowując się do wysokości.
Wyjąć słoiki i całkowicie ostudzić. Dokręć pierścienie śrubowe słoika, aby zakończyć proces uszczelniania.Po ostudzeniu słoików z ketchupem z zielonych pomidorów sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. Jeśli pokrywa wróci, Twój ketchup z zielonych pomidorów nie uszczelnia się i musi być schłodzony.
Niech słoiki z ketchupem z zielonych pomidorów stoją w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Nie zapomnij zastosować etykietę z datą!Przechowywać nieotwarty produkt w chłodnym, suchym miejscu do jednego roku. Przechowywać w lodówce ketchup z zielonych pomidorów po otwarciu.