Jak idealnie parować brokuły za każdym razem
Jak idealnie parować brokuły za każdym razem zajmuje około 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 582 kalorie, 33g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.79 za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 672 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać brokuły, kurczak, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Jak parować i jeść Karczoch, Szybkie Azjatyckie Pary, oraz Pełnoziarnista Bułka Parowa.
Instrukcje
Wyciąć korony z dala od dużych łodyg brokułów. Rozbij koronę na małe różyczki. Brokuły dokładnie opłukać.
Obrać i wyrzucić grubą zewnętrzną skórę łodyg. Pokrój łodygi lub pokrój je na ćwiartki wzdłuż.
Doprowadzić wodę do wrzenia:
Umieść 3/4 do 1 cala wody w rondlu z parowcem i doprowadzić do wrzenia. (Pamiętaj, że nie masz parowca, możesz po prostu włożyć brokuły bezpośrednio do Cala wrzącej wody.)
Dodaj brokuły, para 5 do 6 min:
Dodać brokuły do parownika i przykryć; zmniejszyć ogień do średniej i niech gotować przez 5-6 protokół. Brokuły robi się, gdy można je przebić widelcem. Jak tylko jest w stanie przekłuć, zdjąć z ognia, umieścić w naczyniu do serwowania.
Zauważ, że zielone warzywa, takie jak brokuły, zmienią się z żywej zieleni w szarą oliwkową zieleń w około 7 minut gotowania. Więc uważaj na czas i nie pozwól, aby brokuły się rozgotowały!
Ubierz się z ulubioną polewą: Ubierz do smaku z masłem, oliwą z oliwek, majonezem, skórką z cytryny lub sokiem, przyprawionym octem ryżowym, octem balsamicznym, mielonym czarnym pieprzem, prażonymi migdałami lub sezamem.