Jajka zapiekane ze szparagami i pieczarkami
Pieczone jajka ze szparagami i grzybami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 351 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, sól i pieprz, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczarki, boczek i szparagi z jajkami, Jajecznica Z Rampami, Szparagami I Grzybami Morelowymi, oraz Pieczone jajka z pieczarkami i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375° F.
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek, gotuj przez 2 minuty, a następnie dodaj grzyby i gotuj przez dodatkowe 5 minut lub aż cebula będzie przezroczysta.
Dodać szparagi, gotować około 2 minut i doprawić solą i pieprzem.
Dodać natkę pietruszki i zdjąć z ognia.Natrzyj wnętrze 4 małych ramekinów masłem, a następnie dodaj mieszaninę grzybów do każdego ramekina.
Do każdego dodać 1 jajko, doprawić solą i pieprzem.
Dodać 2 łyżki ciężkiej śmietany i 2 łyżki parmezanu.
Umieść ramekiny w naczyniu do pieczenia i piec około 8 do 10 minut.